k9

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Bodaborg Torpshammar, ett äventyrshus för oss med hund!

Av k9 - 25 mars 2013 10:33

Stort tack till Bodaborg i Torpshammar som gjorde att min dröm gick i uppfyllelse!


K9 med gäster fick komma och träna hund en lördag i mars. Detta hade jag längtat och väntat på länge!

Träningen var planerad till en lördag, äventyrshuset som har stängt för säsongen, öppnade upp sina portar för oss

galma hundmänniskor en HEL lördag! Då Nettan och jag har en pågående Miljösökkurs i Sundsvall där det finns ekipage som kommer att få möjlighet att göra inträdesprov till Räddningshund. så blev dessa ekipage inbjudna till träning på Bodaborg. 


Alla var taggade till klorna och på plats i tid kl. 10 skulle äventyret börja. Och vädret ja, se själv!


 


Först lite instruktioner och promenad genom huset,

 


som är STORT! 3 våningar med MASSOR med bra legor..

I'm dreaming!!     

Då vi var 10 ekipage blev det en del väntan men alla var så fantastisk tålmodig och entusiastisk och väntade gärna på sin tur.

 

Nedan: Linnea, Bettan,Lisabet,Jessik & Mona

 


Lennart, Mona & Nellie, Erika & Esso

         



Nettan som lider av klaustrofobi tog sig modigt in i en av de längsta banorna och vi som väntade i korridoren undrade vart hon tagit vägen, funderade hur länge vi skulle vänta innan vi skulle dra igång räddningsarbetet med att dra ut Nettan i någon trång gång. MEN! heder till Nettan, hon fixade det! Det är bara att gratulera och lyckönska, bra gjort!

 


Som vanligt så hade vi ett dignande fikabord, ett måste på K9 träningar. Vår slogan är ju: VI SKA HA ROLIGT PÅ VÅRA TRÄNINGAR & (måste snart göra ett tillägg)  FIKA GOTT! Våra fikastunder fyller nämligen två funktioner: både magen och informationsflödet...Medan man fikar så pratas det såklart hund, upplägg, legor, figurantarbete, problemlösningar och mycket mera! 

       


Oyster som i dagarna fyllde 3 år passade på att bjuda sina fyrbenta kamrater på hundbakelser, något som uppskattades enormt (se bild Exa)

  


     


Så enormt roligt att få se alla deltagande ekipage så glada och toktaggade inför varje nytt uppdrag de fick. Som de med glädje gärna kastade sig in i. Kommentar från en figg som fick ligga länge i en kall krypgång i betong...."det var svinkallt, jag frös som sjutton - men jag bet ihop och sa ingenting, men det var skönt att bli avbytt"  Sådana förare vill vi ha i Räddningen, HEDER!  


Man får inte vara pryd här inte, det är bara att hoppa ner i dasset utan skyddsdräkt, med eller utan hund! Här är Linnea och Tea.   


   Lycka!  


Ja och som det inte räckte med att stoppa in människor & hundar i en dasstunna, det fanns även en kista där man kunde ligga (urbra lega..) måste såklart föreviga Exa i kistan (gick inte att låta bli..)  


 


Vi passade såklart på att träna djupa legor, som brukar vara svåra att ordna annars. Men på Bodaborg, ja här finns allt!

Exa ser lycklig ut efter att ha fått belöning från figuranten.


I "Rats" cellen varnades det för katt, kolla bara in det urläskiga katthalsbandet som hängde på väggen....gulp!!

    


Många konstiga figurer mötte vi på.

    


Här är min Exa i "Hall of Fame" - vad annars?? Min egen lilla tokstjärna!  


 


När klockan närmade sig 17 och Bodaborgarna ville stänga igen huset för dagen, avslutade vi med en gruppbild på ett härligt trött men vansinnigt nöjd gäng 2- och 4-benta som glada åkte hemåt med sina hundar och värkande kroppar med en förhoppning om att återigen få uppleva äventyrshuset igen till hösten...


          


  På återseende!


Webmaster, Katarina











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av k9 - 28 juni 2016 08:38

Hej alla, ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen....:) numera använder ju det flesta bara facebook och så även vi i K9, facebook är dessutom ett utmärkt ställe att snabbt skriva in träningar, lägga in bilder osv.   Vi i Team K9 fortsätter såk...

Av k9 - 21 december 2015 13:55

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!   Då orken och framförallt TIDEN inte har funnit att uppdatera denna blogg så hoppas jag att 2016 kommer med mer krafter och tid all hålla igång denna blogg. Vi tränar trots allt varje vecka...

Av k9 - 13 oktober 2015 09:19

Vet inte om det är vi som har för mycket att göra eller om tiden går fortare...men nu är vi tillbaka, iallafall delar av Team K9.     Vår grupp håller på att förändras och några medlemmar har slutat av olika anledningar. Vi kommer under hösten...

Av k9 - 1 april 2015 12:58

En riktig glad påsk önskar vi alla vår vänner!      Delar av K9 har deltagit på en Specialsök helg i Sundsvallsområdet med Instruktör Emma Hammar från Hundreda. Helgen blev superbra för 8 deltagare som fick fördela tiden med halvdag Special...

Av k9 - 7 mars 2015 21:40

Med sorg i hjärtat måste jag berätta att min   Exa   har lämnat mig. Hon blev endast 7 år och 10 månader. Med 25 år som schäferägare har jag blivit "bortskämd" med att få gamla hundar, mellan 12-15 år. Tyvärr blev det inte så denna gång. Tiden kä...

Presentation


Välkommen till TEAM K9 och hunden,vår bästa vän

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Skriv gärna några rader!

Prenumerera

Besöksstatistik


Skapa flashcards