k9

Senaste inläggen

Av k9 - 4 november 2014 11:30

Ojoj så fruktansvärt RÄDD man kan bli! Med två framåt schäferdamer i min ägo får man ibland uppleva stunder då hjärtat fullkomligt stannar i kroppen. Så rädd, så rädd man blir!  


Har fått uppleva detta med min äldsta fröken Exa vid ett flertal tillfällen och nu senast vid en träning i en gammal betongfabrik. En fullkomligt underbar plats (ja i våra Räddningsögon då förståss, det finns många som inte riktigt förstår detta men men..)


Hon jobbade på en ganska svår hög vittring, en vittring som krockade med en verkstad i samma byggnad där det varit folk. Hon jobbarde på med hög nos i väldigt högt tempo, och när hon jobbar då är hon fokucerad! Ni ska inte tro att hon tittar vart hon går riktigt, så här kan det bli väldigt farligt. Tror faktisk att hon är en sådan där farlig hund som skulle kunna kliva rakt ut från tredje våning om hon bara har vittring i näsan...  


I denna byggnad finns en "bassäng" innehållande en massa oklara flytande ämnen, som olja, avfettning och gud vet allt! Vi hade under kvällen pratat om denna bassäng och sagt att fy tusan, där finns det mycket farligt. "ramlar dom ner där så dör dom direkt"

  


Exa jobbar som sagt i högt tempo och mycket självständigt, och plötsligt hör jag ett plums!! och förstår direkt att hon ramlat ner i bassängen! Skriker i förtvivlan till de andra att hon har ramlat ner i vattnet! Alla rusar fram till kanten, men innan jag hinner slänga mig ner på magen för att försöka se och förhoppningsvis få tag på Exa så hinner jag höra Nettans kommentar; "sjönk hon"


DÅ TRODDE JAG ATT MITT HJÄRTA STANNADE!!!


Fyyyy tusan vilken ångest i några sekunde tills jag ser ner över kanten och ser damen ifråga stå nere i hörnet, fullständigt dyblöt av olja och annat otäckt! HON LEVER!


Vi rusar fram till en brandslang och börjar sköja av henne som är så glad så glad...hon fick avsluta sitt sök (med människor vid bassängkanten..) för att sedan bli hemfraktat till dusch och shamponering.

Verkar inte ha tagit någon som helst skada eller fått några men, ibland har man tur.


 

(Så här glad var hon efter badet..)


Men Räddning kan vara mycket farligt, och den här damen kommer jag att hålla speciellt mycket koll på vill jag lova!


Katarina

ANNONS
Av k9 - 10 oktober 2014 13:40

  Med sorg i våra hjärtan vill vi berätta att Collins, pudelpojken idag har fått somna in. Efter en tids sjukdom blev hans lidande outhärdligt och idag den 10 oktober har han gått över Regnbågsbron för att träffa de andra K9:orna.

Puma & Mix (våra gamla trotjänare, borta sedan några år)  har lovat att de ska ta väl hand om "ynglingen" och se till att han aldrig mer behöver ha ont och lida. Men framförallt har de lovat att ALDRIG sluta med Räddningsträning!

Jag kan se framför mig hur de far omkring och härjar, tränar markeringar och har sig  


Jessica, vi lider med dig men vill ändå att du försöker se tiden som Collins & Du haft tillsammans som en helt underbar tid. Ni har gjort och upplevt MASSOR tillsammans och Collins kan inte haft en bätte matte än dig.

 

Vila i frid,  Collins  

20120302 - 20141010


 ANNONS
Av k9 - 12 september 2014 15:55

Exa och jag har nu fullgjort vårt kontrakt som hundförarekipage i Insatskompaniet, Västernorrlandsgruppen.  

Vi har varit kontrakterade under 4 år. Under V. 34 gjorde vi vår sista övning. Denna gång övade vi i Örnsköldsvikstrakten.


Nedan Exa & Moritz vilar i bandvagnen. Bandvagnen som för hundarna blir ett ställe där de vet att de kan vila. Förmågan att "vila när man har chansen" är något både hundar och förare lär sig att utnyttja...

   

Vi har under dessa 4 år fått uppleva både det bästa och det sämsta som hundekipage.

Ibland har övningarna varit riktigt, riktigt jobbiga, ingen sömn, ingen vila, dåligt med mat - men också fruktansvärt ROLIGA!

 

Älsklings Exa, jag är så stolt över dig!


Och tyvärr har vi också gjort övningar där hundar och hundförare inte alls verkar ha varit med i planeringen och egentligen bara fått "sitta av" tiden.


Nu är det slut på "övningsfrukost" = vatten + alvedon,  

det är slut på att bära hölster, ofta med denna fula pistolatrapp...   och vet ni, jag tycker att det är ganska skönt!  


Denna vår sista övning blev ändå en av de BÄSTA! Vi hade riktigt roligt Exa & jag. Och det bästa av allt var att vi verkligen fick visa vilken fantastiskt resurs en hund är inom Försvarsmakten!


Det är en WOW känsla att se min hund arbeta så otroligt duktigt, man blir LYCKLIG långt in i själen!

 

Dessa åren har jag lärt mig massor, både om mig själv som människa och som hundförare. Jag VET att jag klarar av, och kan hantera väldigt tuffa situationer. Jag har lärt känna massor med trevliga människor och fått uppleva massor med härliga skratt. Upplevt många fina stunder, stunder och ögonblick som jag alltid kommer att ha med mig.


Ett stort TACK vill jag skicka till de soldater som bjudit på sig själv och visat sig vara toppenkamrater!

Och tack EXA  , utan dig hade jag aldrig fått upplevt detta fina med hund.

 

Jag känner att nu slutar vi med flaggan i topp min kamrat Exa & jag.  


Katarina Nordin fd. hundförare i Försvarsmakten

Av k9 - 12 september 2014 15:37

Det härjar tydligen ett virus i Sundsvalls trakten. Der verkar vara väldigt smittsamt men tur nog inte speciellt farligt...


K9 har drabbats av VALPFEBER och den tredje (3:e) nya K9 medlemmen har gjort sitt intåg.


 


Vi hälsar lilla Spöket välkommen! Jessica har utökat sin Pudelflock med en liten svart tjej på 8 veckor.


Nu Magnus blir det träning med extra utmaning till våren, vi längtar!     


 

Av k9 - 7 augusti 2014 09:00

Sommaren har inneburit en massa härlig värme!   

       

Men jag vet att inte alla K9:or håller med, ex Kristina som längtar efter vintern

men som verkar njuta liiiite på dennabild i alla fall...  


Vi har som vanligt haft sommaravslutning men ändå fortsatt att träna hela sommaren, fast i år känns det som

(troligen pga värmen) att vi faktiskt HAR tagit det lite lugnare än vanligt...

                

Även om vi inte vill så tar semestrar och sommaren slut och vardagen hinner ikapp oss.


K9 har i sommar fått 2 nya fyrbenta medlemmar, Aussiebröderna Balder & Mycke. Välkommen önskar vi bröderna bus! Baldermatte: Kristina och Myckematte: Nettan (nedan)

 

Balder       

Räddningskursen i Sundsvall fortsätter nu i sitt slutskede och här har vi verkligen återigen fått uppleva hur svårt Räddningssök är och i dagsläget är det 3 ekipage kvar i kursen. Kursen har tagit mycket kraft och tid av Nettan o mig och vi känner att när den är över kan vi återigen ägna oss helhjärtat åt K9 träningar.


 

  

Många K9:or har i sommar tävlat och gått kurser, hoppas få återkomma med lite fler bilder frås dessa så småningom. Jag och min "lilla" Gazza nu 14 månader... har varit på Specialsök kurs i Vallentuna.


Jag tyckte att det skulle vara kul att prova på något helt annat än "det vanliga" och eftersom Gazza inte ska bli någon tjänstehund så tyckte jag att denna kurs verkade extra lockande. Jag och en kompis drog iväg med husvagn och hundar. Med oss hade vi också 3 kelpievalpar som skulle levereras söderöver. Och jag fick chansen att snusa på dom lite... 

            

Kursen var över förväntan och vi lärde oss MASSOR med nya spännande saker och sätt att träna hund på. En eloge till Emma Hammar på Hundreda som var instruktör!

Specialsöket går ut på att lära hundarna att leta ett specifikt ämne, det kan vara narkotika, krut, vapen, vägglöss, svamp mm mm. Enligt Emma så kan man lära hundarna MASSOR med olika ämnen, och de kan verkligen sortera detta i sina hjärnor, fantastiskt! Under denna kurs använde vi oss av Thé, närmare bestämt Yellow Label!

       

Vi fick använda oss av olika banor där det ställdes burkar med thé och detta försvårades genom att fler ämnen  också placerades i de andra burkarna men att hundarna bara fick belöning när de markerade/visade oss förare på just: théet...

   

Vi fick också prova på ID sök, när hundarna ska lära sig att söka efter en specifik människa. Just "Tage 67" år ex. inte bara människovittring som ju våra Räddnings/sök hundar är tränade på.


Vi åkte ifrån kursen med mycket spännande idéer och fick med oss en fundering på vad vill jag lära just min hund? Vad kommer jag ha användning för?


Jag har bestämt mig att lära Gazza Kantarell sök, för jag har så svårt att hitta dessa luringar och jag kommer också att lära henne ID sök. ID sök som kan vara väldigt användbart vid eftersök av försvunna personer ex.

Men tills vidare tränar vi på med teét bara för att upprätthålla hundens motivation, men bara jag hittar någon kantarell (vilket inte verkar vara SÅ lätt efter denna torka...) så kommer den att plockas med pincett och att användas vid första träningen och inlärningen för just:  Kantarellsök!

   

Jag har också hunnit med lite crusing i sommar och SÅKLART hittade jag en massa hundar att fota OCH ett hundcafé när abstinensen blev för stor efter mina kära fyrbenta som var hemma.


   

     

Ha det bäst alla!  


K9 återkommer - starkare, modigare och mer träningssugen än någonsin. Var så säker!


Webmaster/Katarina

Av k9 - 8 maj 2014 09:29

Tänk vad vi längtar efter våren!


Men våren har en förmåga att bli alldeles för kort och intensiv, man glömmer lätt bort att njuta av alla fina vitsippor i jakten på att hinna med allt det andra..


 

Min Exa  


Så mina hundvänner där ute, kom ihåg att njut av livet också! Glöm inte att ta med ryggsäcken med fika på hundträningar och bjud er själva och era hundar på den livskvalitén.


Jag har själv börjat mitt nya liv. Sålt villan efter 31 år, flyttat till stugan på landet och har en förhoppning om att snart få bygga ett nytt mindre mer lättskött hus där jag, maken och våra två schäfrar nu tänker börja vårt nya mer livsnjutande liv. Ett liv som ska innebära mindre måsten och mera relax och avkoppling. Vid 50+ börjar man inse att livet är väldigt kort och går fortare och fortare..


ENJOY LIFE!

 

PÅ GÅNG JUST NU,


Räddningshundkursarna i Sundsvall ska idag 8/5 göra Fystestet och på

lördag den 10/5 är det så dags för Delprov 2.


  Lycka till ALLA!!   


Webmaster/Katarina

Må gott alla!Av k9 - 7 april 2014 13:39

Äntligen så var det dags för årets första träningshelg med Magnus. Som vi längtat! Inkvartering redan från fredag, alltför att helgen skulle bli så låååång som möjlig.

 

Några (Gazza & Exa) har redan tagit plats, tur det fanns många sängar för matte att välja på...

     
Vi vet av erfarenhet att dessa helger brukar vara otroligt givande, både för oss och våra hundar. I dagsläget är ju några av K9:s medlemmar "under utbildning" så helgen blev mycket inriktad på deras behov. Nettan har ju gett sig sjutton på att få utbilda Sveriges första Räddningspudel...

 

Alla skötte sig mycket bra i helgen och gruppens yngsta ( men inte minsta..) medlem Gazza fick också uppleva en massa spännande miljövöningar men också lite sök. Det var också roligt att Magnus hann titta lite på henne och faktiskt blev lite imponerad av hennes mod i mörker tyckte en stolt matte...

     


Som vanligt mycket god mat & dryck, något som blivit något av vårt motto under våra träningshelger. Men jag tror att Magnus denna helg var nöjd med portioner och utbud... (ser om möjligt liiite skeptisk ut här)

  

Vi har ätit så mycket gott under våra år tillsammans så vi ska göra en egen kokbok har vi tänkt, det gäller bara att få tiden all räcka till och göra den...Men lugn Magnus vi lovar, den kommer!

Gazza tyckte denna skinka såg speciellt god ut...?

 

Pheadro hittar figurant, bra jobbat killen!

 


Här nedan en stilstudie hur man hjälpa en hund...

     

Som synes gick allting bra och det hela avslutades med en mysig kram!   (Lisabet & Oyster)  


Tja, eller så kan man göra som jag..."slita ut hunden ur hålet" hahaha! tur att denna hund är gammal & van...

(Exa & Katarina) 


 


 

 

Kristina & Aldo gör det lite snyggare!


Medan Pheadro tog ett vansinneshopp, vilket inte är likt honom alls...och störtade rätt in i en vägg.

Som tur var gick det bra. Galning!  

 

   

Copper & Bettan


       

Exa söker & finner! och vill ha belöning - SNABBT!!!

 

Collins hittar en hög figurant och får belöning uppåt.


 

Samma lega för Copper


 

Ja, detta är väl bara ytterliggare ett bevis på hur roligt vi har på våra träningar, eller? (i vilket fall så får man uppleva mycket "udda" saker...) 

 

Puss på dig Kristina! som ju ser ut att ha roligt iallafall !


 

Tlött blir man när man är på läger tycker Pheadro som gärna borrade ner sig i mattes...säng

 

Dessa två herrar, Oyester (svart) och Collins (vit) ville inte äta sin mat, men när det bjöds av varandras mat då var det SUPER!!


Tack för en härlig helg


som bjöd på roliga skratt och hundträningar, trevliga pratstunder, lite spa, och en massa oförklarbara saker... 

(som steg på natten, blått sken på vinden, ugnslucka och handtag som lossnade)  

Vi saknade såklart Eva-Lena som inte kunde vara med oss alls denna helg, nya tag till hösten för även om Magnus nu går i pension så klargjorde han för oss att det minsann inte gjorde någon skillnad för dessa träningshelger...

tackar & bugar gör väl vi i Team K9


Härligt vårväder!  

Tack o puss snälla Magnus, vi syns till hösten igen!


 


Webmaster Katarina

Av k9 - 4 mars 2014 16:30

ÄNTLIGEN!


Som vi längtat, dags för träningshelg med Magnus!

Tack snälla Magnus för att vi återigen får "rå om" dig under en helg. Vi LOVAR att inte ha fler desserter än dagar...

 

Fokus denna gång kommer att ligga på en extra spännande träningshelg med mycket spännande områden. Här kommer tom Magnus att häpna...

 

Vi kommer att bo inkvarterade i en lägenhet på 3 rok som kommer att fyllas med glada, goa hundmänniskor från Team K9 och ännu fler fyrbenta raringar. Tjuvstarten går redan på fredag kväll den 28/3 och det tråkiga slutet brukar infinna sig på söndag till lunch...(men då har vi redan börjat planera för nästa träningshelg...)


Jag lovar på heder o samvete att återkomma med en massa bilder härliga kommentarer och bilder från helgen.

/Katarina

Presentation


Välkommen till TEAM K9 och hunden,vår bästa vän

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Skriv gärna några rader!

Prenumerera

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se