k9

Senaste inläggen

Av k9 - 24 februari 2014 16:30

Måndagar upplevs ofta som jättejobbiga, folk är trötta osv.


Men inte vi i Team K9! För oss är måndagar bästa dagen, dagen då vi får göra det vi tycker är roligast,

nämligen att träna hund!

  

                 

Denna måndag bjöds vi på ett alldeles nytt och spännande område och inte nog med det, det bjöds även på "gofika" både för hundar och förare eftersom Pheadro nyligen fyllt 7 år, Mums!


 


   

       

   

Jag vad säger ni? En bild ljuger ju aldrig, och det syns väl att vi har roligt på våra träningar??

/Katarina

ANNONS
Av k9 - 24 februari 2014 16:25

Vinterövning februari 2014

                           Vårt hem, vår borg 

Ja då har Exa och jag slutfört vinterövningen 2014. Vi var i Graninge, 1 timmes bilfärd från Sundsvall.

Det var tält som gällde, ja för oss soldater. Befälen bodde inne...klenisar!

 

Man blir ganska mör efter 4 dygns övning och får lära sig att logistik, det ordets bemärkelse inte finns med i

Försvarsmaktens ordbok. För är det övning så fungerar ingenting, och ingen vet någonting... Något som jag har väldigt svårt att acceptera och förstå. Blir liksom lite jobbigt i längden om ni kan förstå??

Förutom detta så är det ett härligt gäng med soldater som verkligen har givit Exa o mig plats i gruppen och vill att även vi hundförare ska få uppleva roliga, spännande och utmanande övningar.

 

 

Tyvärr blir det inte många timmars hundtjänst utan mest väntan, och väntan. Det är synd att de högre chefernas okunnskap om hund gör att övningarna inte lämpar sig för hundtjänst.

Visst vi fick göra stillastående bevakning högt upp på en kulle under några timmar och en av dagarna blev det lite andra roliga övningar som att patrullera med hund i pulka bakom en skoter!


Jag vet att hundarna används i mycket högre utsträckning i andra förband än i vårt, vilket år tråkigt. Varför inte ta vara på hundförarnas i de flesta fall många års hundkunskap redan i planeringsstadiet så att övningarna blir givande även för hundar och hundförare?

Det som jag upplever som bäst & härligast under dessa övningar är ändå trogna vänner & kamrater och viktigast av allt:                                                  


     Närheteten till min hund!

Man kommer ju varandra så otroligt nära och blir så tighta så tighta, en underbar känsla!

Jag, Exa, Kicki & Moritz    

  I väntan på bussen, några timmar... Efter 4 dygn var det då dags att åka hemåt i bussen tillsammans med alla andra trötta soldater - men tröttast av dom alla var nog kanske.....


                                                   Min -  FM TJH Tassemarkens   Exa       

ANNONS
Av k9 - 18 februari 2014 09:15

Vi i K9 ägnar MÅÅÅÅNGA timmar åt att träna våra hundar. Man kan säga att vi liksom har hundar i blodet...


Det är Räddningsträning, Försvarsmaktsträning, Utställning, Skogsökträningar, olika tävlingsgrenar som Lydnad, Bruksprov, lydnadsprov mm mm. Förutom detta så är 4 av K9 ekipagen engagerad i pågående Räddningshundkurs i Sundsvall. Varav 2 är elever och 2 intruktörer.    För att kunna hålla hundarnas och förarnas motivation och arbetsglädje uppe så måste vi också hela tiden arbeta för att hitta nya spännande områden att träna på. I dagsläget har vi många områden och trevliga samarbetspartners som gärna ställer upp för vår sak och lånar ut sina arbetsplatser och lokaler. Vi tackar alla för detta och hoppas på ett fortsatt samarbete många år framåt.

  

(I väntan på min tur...) 

I K9 är vi också noga med att förutom träna våra hundar, ta vara på varje tillfälle till fest & roligt "samkväm".

Vi har fler gånger per år olika planeringskvällar, träningshelger med mycket god mat och dryck. I K9 tränar vi hund med många uppskattade inslag både för hund & förare!

 

(film & tacokväll) 

Det som är fantastiskt med Team K9 är faktiskt som det låter, vi är ett "Team" som ställer upp i vått o torrt för varandra, när det behövs.

(födelsedagsfika) 

Nu har året 2014 startat med en rivstart och vi har första träningshelgen planerad i slutet av mars. Då blir det hundträning från morgon till kväll i dagarna 3, vilket vi ser fram emot & längtar till enormt!

  

Förhoppningsvis kommer det lite uppdateringar innan dess och mera foton från våra träningar, så

VÄLKOMMEN ÅTER!

 

Av k9 - 2 januari 2014 11:34

Välkommen till ett nytt härligt år - 2014, med många, långa & härliga hundträningspass!


 

K9 startar upp sin träning måndag den 6/1, och ser fram emot mycket skratt, glada hundar       

& förare...


Också sist men absolut inte minst flera trevliga helgträningar!

   


K9 kommer också under 2014 att slutföra sin receptbok med en massa smaskiga recept på mat & dryck som vi sparat på oss under våra år tillsammans. Receptboken kommer att gå att beställa, plats och pris är ännu inte bestämt.   

( Bilden föreställer en 5 rätters, ute "på fältet" vd ett träningstillfälle i en grusgrop...)

Av k9 - 12 december 2013 11:43

 

Mix, gamle käre Mix har lämnat oss och K9 sörjer honom djupt. Han blev 12 år. På slutet var han en trött Räddningshund, han hörde inte så mycket men han älskade ändå att träna Räddning.

Nu har han inte ont längre, nu hör han som aldrig förr och han får träna Räddning HELA dagarna. Nu gör han gamla Puma sällskap i Regnbågslandet

där de nu startat upp en ny Räddningsträningsgrupp och jag hoppas och min övertygelse är att de även har plats för oss tvåbenta när det är vår tur.

Mix, du saknas oss och vi kommer aldrig att glömma dig. Våra tankar och kramar går till Mix matte Nettan som ändå får glädjas åt alla år hon och Mix fick tillsammans, alla fantastiska upplevelser, träningar & tävlingar.                                                                     


 
Av k9 - 10 december 2013 14:26

 

TEAM K9  

 


önskar alla vänner med eller utan hund..


En riktigt:


 GOD JUL


&


ETT GOTT NYTT ÅR!  


   

   

Av k9 - 10 december 2013 11:39

  Var för några dagar sedan inblandad i en bilolycka i Sundsvalls trakten. En bilolycka där jag ( och mina två hundar) med en hårsmån undvek att frontalkrocka. En eventuell frontalkrock som kunde orsakats av en bil som hade hamnat mitt på norrgående E4 och där krockade med den bil som sedan i hög hastighet kom emot mig i det södergående körfältet.


Ojojoj! detta handlade inte om många sekunders betänktetid och beslutsamhet, här gällde det att agera - och det SNABBT! Jag hade att välja på att frontalkrocka, styra ner i diket, köra upp på en refug, köra på den orsakande bilen eller helt sonika försöka ta mig emellan de två inblandade fordonen...

Jag hann tänka att frontalkrocka, nej tack och om jag väljer diket så kanske vi är två bilar i diket. Eller att den bilen som kör ner i diket kanske sedan "studsar" upp på mig på vägbanan.. så jag valde att chansa att styra emellan bilarna...

 

 

Ja, den känslan glömmer jag aldrig i hela mitt liv! Känslan av att detta kommer aldrig att gå, jag hann också tänka på hundarna bak i bilen..Jag kan verkligen tacka mina skyddsänglar att de var med mig denna torsdagkväll i snöstorm!

 

Jag kom emellan bilarna, utan att krocka med någon och bilarna bakom mig fick också snabbt stopp. Tack o lov!


Efter jag fått stopp på bilen en bit fram så kom då det jag tackar Räddningen för: nämligen all träning med olika scenarion och allehanda upplevelser och träningar under många år som gett mig erfarenhet av att RÄDDA LIV och

L-ABC.


I första hand tänkte jag på L=Läge, se till att komma ur fara. När jag då satt där i bilen, chockad ben skakande armar o ben så larmade jag snabbt 112. Vilket tog lite tid för jag kom inte ihåg hur telefonen i bilen fungerade...tänk hur kroppen ändå reagerar. Nästa steg var att rycka fram en varselväst innan jag skulle hoppa ur bilen, men då kom jag ju på att jag hade på mig mitt larmställ (Räddning) rött med en massa reflexer så någon väst behövdes inte.


Jag hoppade snabbt ur bilen och sprang fram till bilen i diket för nu hade jag bara en tanke: ATT RÄDDA LIV!

Återigen: Tack Räddningen för att du format, utbildat & gett mig mod och styrka!

När jag kom fram efter springmarschen i snöstormen så hade föraren redan av egen kraft tagit sig ur bilen, oskadd tack o lov! Flera bilar hade stannat för att hjälpa till men bilen som orsakade olyckan smet från platsen!

Just denna gång gick ju allt bra, inga personskador. Men alla vänner   där ute, kör försiktigt, var rädd om er och våga hjälpa till där det behövs!   Allting är bättre än ingenting!


Katarina, en gång Räddningshundförare - alltid Räddningshundförare...5 december Sundsvalls Tidning

Just nu: Flera bilar i trafikolycka på E4 

En olycka har inträffat i höjd med Fläsian – en bil i diket.
 

Larmet kom 21.35 Två bilar var inblandade i olyckan varav en ligger i diket.

Ingen person ska ha skadats i händelsen och räddningspersonal är snart klara på olycksplatsen.


Av k9 - 26 november 2013 15:19

Denna veckas K9 träning bjöds det återigen på "GOFIKA"

  GRATTIS TEMPER 5 ÅR!


Temper fyllde nämligen 5 år och det måste ju såklart firas!


Matte Kristina har gjort supergoda hundbakelser som varje hund fick efter sitt sök i området, gissa om det blev uppskattat...


 

Gazza trodde inte sina ögon vid denna superbakelse innehållande bla. kycklinglever och köttfärsbiff...om vi skämmer bort våra fyrbenta? Njäää


Då skulle ni sett vårt "gofika"..Vad föreställer bilden? något hopknycklat tygstycke längst ner i ett - torkskåp? Nej våran Jessica som vi ofta (och gärna) stoppar in i så små utrymmen som möjligt.. Det är bra med varierad ålder (och smidighet..) på våra K9

medlemmar      

    


Må gott i adventstider önskar K9: orna


  

Presentation


Välkommen till TEAM K9 och hunden,vår bästa vän

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Skriv gärna några rader!

Prenumerera

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se