k9

Senaste inläggen

Av k9 - 9 augusti 2013 08:22

  SM GULD SM GULD SM GUUUUULD!!  Stort Grattis till våra GULDTJEJER Lisabet, Jessica, Ellen & Mirra


som på Ungdoms SM den 4/8 kammade hem fantastiska resultat på Rallylydnaden:


 


Jessica & Ellen 1:a avancerad klass och Lisabet & Mirra 1:a pris i fortsättningsklass
ANNONS
Av k9 - 8 augusti 2013 11:00

En hyllning till våra fyrbenta vänner

som alltid finns vid vår sida när vi som mest behöver dom   Se filmen: The Real 9/11 K9 Heroe 


 http://www.youtube.com/watch?v=BvP6WwEafjA


    


ANNONS
Av k9 - 1 augusti 2013 15:02

Får vi bjuda på lite av sommarens bilder  

Med valp i huset är det mycket passning som man konstigt nog hade glömt från förra valpen..  

En hälsning om en fortsatt trevlig sommar till Er och Era fyrbenta vänner önskar vi.

Ska vi leka?

 Kolla Gazza, sä här gör man när man plockar blåbär!

  

    

Men mycket mys också...Gazza har lärt sig att plocka blåbär, sitt, ligg, nästan stanna... Hon har också fått prova på lite spår och miljöträning i bla ruiner tillsammans med räddningskursen.

Hon är en duktig liten tjej som sover hela nätterna och numera kan vi kalla henne rumsren, så det går framåt.


En dag hade vi besök av fabröderna Mix & Pheadro och "faster" Nettan, det var mysigt. "Rödluvan" är Mix som hamnade under matte Nettans klänning när han skulle få klorna klippta och jag kunde inte låta bli att fota såklart...

Pheadro, ovan

 Gamle Mix 12 år, ovan


 Eller kanske ska vi kalla honom RÖDLUVAN efter den här bilden?

 

Puss på dig matte!

   

Nettan & Gazza myser


Efter semester och ledighet väntar jobb och hemflytt ifrån sommarstuga till villa och en höst som innebär mera innemiljö och flera stängda dörrar. Det ÄR härligt att kunna ha valp sommartid och i stugmiljö där dörrarna alltid står öppna.

Huvaligen! den här bollen med svans tyckte jag var jätteläskig så jag gömde den i vinbärsbuskarna och varje gång jag sprang förbi så duttade jag till den med nosen så den skrek, men till slut så förstod jag att den inte var så farlig...

 

Whatever! verkar Exa    som tar Gazzas tokiga lekar med ro (för det mesta..)

 

  Lilla Tarriqs Gazza 11 veckor  


   

Alla träningar drar igång igen på allvar, ja Räddningskursen har inte haft något uppehåll och K9, ja dom känner ni ju från förut...så dom (vi) brukar ha Sommaravslutning och därefter ändå fortsätta att träna varje måndag men då tränar vi istället skogssök.

Vi kan liksom inte vara ifrån varandra & träning  


Vi kommer igen med fler bilder både från den pågående Räddningskursen, K9 träningar och lilla Gazzabus!


Väkommen åter!


/Webmaster Katarina

Av k9 - 10 juli 2013 10:05

  Gazza lilla Gazza det är inte lätt att komma till ett nytt hem. Speciellt inte till ett hem med en mycket dominant tik dessutom..Hon vaktar sin mat och sina saker, ofta vill hon inte ha dig nära. Men ibland "hamnar" de liksom nära ändå, speciellt när de ska sova och matte bestämt sig för att de tre ska sova tillsammans på golvet..


Gazza hämtades den 3 juli långt ner i Skåne, en resa på 100 mil(enkel resa). Gazza föddes den 2 maj av en tik vid namn Jolli och har 6 syskon, 2 bröder och 3 systrar.Gazza är inte så förtjust i att åka bil men om hon får åka fram på golvet är det ok. Bak med den andra tiken Exa är det inte så roligt. Speciellt inte när Exa inte tyckte om att hon kom för nära nära första gången de skulle åka bil tillsammans och nöp till så lilla Gazza skrek i höga skyn! Efter det så satte husse in mellanväggen som skulle se till att båda hundarna får lugn och ro.Matte och Gazza tränar "bil" varje dag. Gazza får äta,mysa och lära sig att vara tyst innan träningen avbryts (på mattes villkor). Vi har också börjat träna, Gazza "kom"' inkallning och "stanna" Gazza verkar behöva mycket närkontakt så att sova på golvet kommer att fortsätta ett tag till men uppgradering till campingsäng kommer att ske snarast för att skona kroppar, ialla fall mattes...


Gazza är en mycket social dam som älskar människor och springer villigt fram till alla.Hon älskar mat och är väldigt hungrig, så nu har familjen två av den sorten..Gazza är en framåt tjej som inte räds för mycket och om hon blir rädd kan det komma några skall eller morrningar. Så Gazza, det ska bli mycket spännande att utvecklas med dig min nya livskamrat. Vi kommer att få uppleva mycket du & jag.Du kommer ganska snart att upptäcka att det finns mycket spännande att lära sig och snabbt få vara med på en massa rolig och läraktiga träningar och vem vet kanske blir det en till tjänstehund i familjen, men det får framtiden utvisa.


Fortsättning följer/webbmaster Katarina tillika Gazzas matte

Av k9 - 24 juni 2013 10:43

K9:s Sommaravslutning 2013


Ja, då har K9 haft sin årliga sommaravslutning. Denna gång lite extra festligt då vi samtidigt passade på att

Gratulera en träningskompis, Kerstin som tidigare i år fyllt jämnt.   


Som vanligt när K9:orna gör något - så GÖR VI DET ORDENTLIGT!


Det bjöds på Jordgubbspaj med vaniljsås (tack Kristina), härligt stora rabarbermuffins (tack Jessica) och till slut efter en heldags härlig hundträning korvgrillning med hemlagad senap (tack Bettan). Vi skålade med Kerstin och varandra och önskade oss och alla våra vänner, två eller fyrbenta en RIKTIGT HÄRLIG SEMESTER OCH SOMMAR !!

i rosa   Champagne, ja alkoholfri förståss, eftersom vi körde (både bil & hund..)     

Fler bilder kommer från avslutningsträningen...


Så på vår avslutning...bjöds det på en hel dags hundträning i ett (som vanligt) strålande väder, dock lite väl varmt "hundträningsväder" men hundarna jobbade på bra trots riktigt sommarhetta. Det går åt mycket vatten en sådan dag, men det är lätt att glömma bort att "vattna" sig själv, vilket jag själv märkte när jag kom hem...och drack flera liter vatten tror jag! För oss K9:or kommer ALLTID hunden i första hand så det är lätt att glömma bort sig själv.


Jag själv (Katarina) kommer om 9 dagar att åka en lååång resa för att hämta hem familjens nya medlem, en liten schäfer tjej som ska lyssna (förhoppningsvis..) till namnet: Gazza. En senare presentation och bilder såklart kommer framöver.


  En Riktigt TREVLIG SOMMAR ÖNSKAR K9 TILL ALLA VÅRA HUNDVÄNNER!   


Sköt om er och era fyrbenta vänner, och tänk på:


 

Webbmaster, Katarina


Av k9 - 31 maj 2013 16:44

Avslutning Miljösökkurs Södra Berget, Björnstigen


När hela kursen har haft inriktning "Miljö" så kunde vi ju inte plocka bort den delen ens på avslutningsdagen,vi drog med gruppen till Södra Berget och, BJÖRNSTIGEN!


För er som inte vet så finns det en fantastiskt rolig äventyrsbana, som är uppmärkt med vita markeringar på träden så man ska hitta runt. Där finns allehanda klättrings och balans svårigheter. Och vi gick den ju såklart - med hund!


     


Alla fantastiska elever (och hundar) kämpade sig runt banan. Återigen fick vi se hur de tillsammans byggt upp ett härligt samarbete med sina hundar som nu förstått att: "så här är det att vara hund till denna matte/husse" och lärt sig att älska detta spännande äventyr som vi hoppas inte ska sluta i och med att kursen avslutas utan att ni och er hund fortsätter med många roliga utmaningar under många år !       

De visade återigen upp ett fint teamwork, hjälpte och stöttade varandra och sina hundar där det behövdes.


         

Härligt att se gänget!


               


Sista etappen var att ta sig uppför repet, och där uppe väntade härlig grillning och Diplomutdelning!


 

Tack för att vi fått lära känna er alla, vi har haft jätteroligt!


Nettan & Katarina

Av k9 - 31 maj 2013 15:45

Magnushelg


Ojoj vilken träningshelg vi hade planerat! Upplägget och menyn var helt klar. Som en fantastisk "Grand Finale" skulle vi tom hyra in en egen italiensk kock sista kvällen tillsammans!


Vad händer jo, en av K9:s medlemmar får körtelfeber, en annan får ryggskott! Ryggskotts K-9:an var dessutom den som hade hyrt in kocken och den som skulle hålla hela förläggningen i sitt hus...PANIK! Hur gör vi? Kör vi ändå? Vad säger Magnus, känner han för att tillbringa en helg med oss när vi blir så få? Vi vill ju även att hans dagar ska vara kvalitetsdagar och inte bara våra...      


Ett brådskande telefonsamtal till Magnus gjordes, och goa Magnus säger: "Jag har redan packat väskan och planerat för helgen, så vi kör! "


Sagt och gjort! Nu blev det bråttom, vart skulle vi bo? Jodå det ordnade sig (som alltid med K9 orna...) här sitter inget fast! En stackars gammal pappa mer eller mindre "slängdes" ut ut sitt hus så att vi kunde bo där några nätter!

Förlåt Stig men Tack!


En uttråkad Pheadro roade sig hjärtligt med att plocka skor från hallen till köket, allt för att få uppmärksamhet och i bästa fall en godis...        

     


Vi fick några dagars rolig och nyttig träning och kunde sedan tillbringa helgen i Stigs hus med Magnus och våra kära fyrbenta fick trots allt en härlig träningshelg, visserligen med mycket regn men vad gör väl det när man är i gott sällskap och -   FÅR TRÄNA HUND!!  


Och en "Grand Finale" blev det ändå, utan italiensk kock men väl med en inhyrd faster som också kunde kocka mycket väl och som bjöd oss på en underbar 3-rätters middag - i Stigs vardagsrum! 

          

Och ja, ni såg rätt, vi HAR ett alldeles EGET K9 ÖL!!


Stort tack till alla som var med och återigen gjorde en Magnushelg

till ett minne för livet!   

   


                                                  

                                                

Katarina & ExaAv k9 - 2 maj 2013 14:24

Min ädelsten Exa,


du har varit extra svårslipad...har nu fyllt 6 år!


Helt otroligt vad tiden går. Vår tid tillsammans har verligen varit en berg o dalbana. Vi har kämpat, gråtit, svettats, frusit men också upplevt mycket glädje tillsammans du och jag.

         

  • Vi har kämpat på med Räddningen fast du inte blev någon Räddningshund.
  • Vi har tillsammans provat på något helt nytt, vi blev "gröna" istället för röda
  • Vi försöker vara Polisen behjälplig vid eftersök av försvunna personer
  • Vi har båda tappat en kär familjemedlem, Bizmarks Hofs Puma
  • Du är duktig på lydnad som matte och du tränar in och andra tävlar. Ett 1:a pris på premiärtävling är inte dumt! 
  • Vi älskar att promenera och träna i skogen tillsammans med fika i ryggsäcken
  • Båda, är vi beroende av varandra och att göra roliga saker tillsammans

Exa, du har verkligen blivit min bästa och käraste kompis. Vi har hunnit med mycket under dessa 6 år och jag hoppas vi kommer att få lika många år till att göra det vi båda älskar.


Det som är extra härligt med dig, är att allt som jag erbjuder dig tar du emot med stort mod, glädje och kämpaglöd.


Du är en otrolig hund - och du är min!  

 

Katarina  

Presentation


Välkommen till TEAM K9 och hunden,vår bästa vän

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Skriv gärna några rader!

Prenumerera

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se