k9

Senaste inläggen

Av k9 - 2 maj 2013 13:28

STORT TACK TILL ALLA "MILJÖSÖK KURSARE"   

Ja denna kurs går mot sitt slut. Vi har haft fantastiska elever som varit tokenergisk och superduktiga!

    


  

         


Vi har lärt känna ett gäng med härliga individer, människor som hundar. De har växt och utvecklats helt otroligt under denna kursens gång. Nettan & jag är jättestolta över dom allihop, det ska alla veta!


       


 

De har stått ut i regn, snö, varm & kallt väder. De har verkligen inte bangat för skitiga eller dammiga ställen. De har lyssnat tålmodigt, de har lärt sig att samarbeta...     ...både med sina hundar men också insett värdet av att ha träningskompisar runt omkring sig. Och lärt sig vad riktigt TEAMWORK innebär! En fröjd för våra instruktörsögon att se!

   

Den sista träffen och avslutningen blir på Södra Berget i Sundsvall lördag den 4/5 kl. 13.00 då det vankas äventyrsbana

(om snön försvunnit) grillning och SÅKLART diplomutdelning!


  Med detta vill Nettan & jag TACKA för att ni stått ut med oss och våra tokiga idéer. Hoppas ni tycker att kursen har gett ER någonting, vi har i allafall fått MASSOR!!  

     
Därefter är själva kursen slut men hälften av kursarna kommer vi att fortsätta träna skogssök med under sommaren och därefter hoppas vi att de bildar en egen träningsgrupp, där de fortsätter att utvecklas tillsammans. Nettan & jag lovar (eller hotar) att komma med på träning lite då och då..


INTRÄDESPROV

7 av de andra ekipagen i kursen fick möjlighet att göra inträdesprovet för Räddningshundkurs den 28/4.


Ett prov som alla måste göra godkänt för att få påbörja sin utbildning till Räddningshund. Kl. 10.00 var det då dags, samling vid Åkerigrus.


Det var ett mycket nervöst gäng, alla visste att det är nu det gäller...


Provet består av flera olika moment som hund & förare skall utföra, alltifrån gå i trappa, ostadigt underlag till mörker mm mm.


Nettan & jag kan med glädje och stolthet meddela att ALLA startande blev godkända!!


Den 23 maj börjar då nästa äventyr: Räddningshundkurs! Fortsättning följer...ANNONS
Av k9 - 1 maj 2013 15:00

Träningsläger 9-11 maj


Vi håller till i Sundsvall denna gång, då vi har många spännande områden som vår "hedersintruktör" och K9:s VIP member Magnus inte har sett. Dessa träningar ska ju inte bara var utvecklande och spännande för oss utan även för instruktören.


Dessa läger har varit på många spännande platser; vi har bott och tränat i ett bergrum. Vi hyr stugor, vi hyr vandrarhem, vi hyr hus med pooler osv. Vi har tom en egen logga...För K9 är inget omöjligt!

       

Vi tränar hund hela dagarna och fortsätter sedan med våra gourmet middagar och att prata hund hela kvällarna...tillsammans är vi ett stort gäng hundnördar som fullkomligt älskar hund! Det är inte för inte som vi kallar oss för Sundsvalls mest aktiva hundträningsgrupp....


I år kan vi stoltsera med en "egen" italiensk kock!


Fortsättning och bilder följer...


ANNONS
Av k9 - 6 april 2013 22:20

6 april  2013, vi har haft vår första "Förträff" (av fyra) för blivande Räddningshundekipage


 

Meningen var att ekipagen skulle få kämpa på runt Björnstigen på Södra Berget men med den snömängden var det bara att glömma...Vi fick byta område.


Vi samlades istället på ett industriområde väster om Sundsvall. Vädret visades sig inte från sin bästa sida denna dag utan vi fick verkligen ett riktigt aprilväder sOm bjöd på iskall blåst och snöbyar..men men


       


Ekipagen fick prova på olika miljöpromenader, leka med varandras hundar. Det är verkligen en konst: att lära sig hur andras hundar bäst blir belönade och deras ägare måste ju också lära sig att ge instruktioner om vad just deras hund vill ha och behöver för belöning för att kunna jobba sig vidare i utbildningen som kanske kanske så småningom leder till ett färdigt RÄDDNINGSHUNDEKIPAGE!


           

De fick prova på hantering av hund, såklart plockade instruktören fram den mest tunga hunden i gruppen, veteranen Mix 12 år , som tålmodigt lät sig bäras runt av de nya förarna. Gamle Mix!!


Kolla in deras fokuserade blickar i samförstånd med den förare som ska ta över och bära den tunga hunden, TEAMWORK är super viktigt inom Räddningsvärlden!


 

Först fick alla ställa sig i en fin rad...


Och sedan överlämande Nettan med varm hand sin hund

som vant och tålmodigt med mycket erfarenhet finner sig i det, om än med en uppgiven blick och en tanke som ser ut att säga; "ska det vara så här..."

           

De fick också prova på att gå i olika tarppor med sina hundar, säkerhet först och föraren backar ner för att kunna ta emot sin hund och ha överblick 

   

Hundarna måste också lära sig hanteras av andra än sina egna förare

                       

Slut för idag - tack för idag!


   

Av k9 - 6 april 2013 20:00

Samträning K9 & Miljösök kursare


Den 1 april, nej det var inget aprilskämt! men väl en måndag och då är det K9 träning...


Vädret var som det brukar - fint o soligt och för "normala" människor är det då man är ute och njuter av sol och värme. Men ack nej inte vi hundmänniskor, det är då vi kryper ner i något hål, lägger oss tillrätta in en sandlåda eller som just denna dag: tränar hund i iskalla plåtförråd, så kalla att vi mellan varje hund måste gå ut till solen för att värma oss..

  


 Snacka om gediget hundintresse...   


et var miljöträning med kurshundarna, de fick också ta en "promenad" inomhus en och en för att få en liten "AHA-upplevelse" genom att hitta en gömd människa därinne. Vi krävde inga som helst markeringar av hundarna utan nöjde oss med en rak hittaövning.


   


       Utomhus tränades också på markeringar. Samt lite lunch och fikande i solen förståss. Gamle Mix som i dagarna fyllde 12 år (tolv ) bjöd på kaka, grädde & hallonsås till förarna och SÅKLART! hundbakelser till sina hundvänner!


    Stort Grattis till pensionären Mix!   


En trevlig dag med lika trevliga människor & hundar som nöjda, glada och trötta men lite bleka..åkte hemåt framåt kvällen.  

Trots en härlig hund dag så fällde jag en liten tår när vi firade gamle Mix och tänkte att min gamla Puma också skulle ha varit ned och firat, för hon skulle också ha fyllt 12 år i den 13 april...

    

Webbmasters kommentar 


Av k9 - 25 mars 2013 10:33

Stort tack till Bodaborg i Torpshammar som gjorde att min dröm gick i uppfyllelse!


K9 med gäster fick komma och träna hund en lördag i mars. Detta hade jag längtat och väntat på länge!

Träningen var planerad till en lördag, äventyrshuset som har stängt för säsongen, öppnade upp sina portar för oss

galma hundmänniskor en HEL lördag! Då Nettan och jag har en pågående Miljösökkurs i Sundsvall där det finns ekipage som kommer att få möjlighet att göra inträdesprov till Räddningshund. så blev dessa ekipage inbjudna till träning på Bodaborg. 


Alla var taggade till klorna och på plats i tid kl. 10 skulle äventyret börja. Och vädret ja, se själv!


 


Först lite instruktioner och promenad genom huset,

 


som är STORT! 3 våningar med MASSOR med bra legor..

I'm dreaming!!     

Då vi var 10 ekipage blev det en del väntan men alla var så fantastisk tålmodig och entusiastisk och väntade gärna på sin tur.

 

Nedan: Linnea, Bettan,Lisabet,Jessik & Mona

 


Lennart, Mona & Nellie, Erika & Esso

         Nettan som lider av klaustrofobi tog sig modigt in i en av de längsta banorna och vi som väntade i korridoren undrade vart hon tagit vägen, funderade hur länge vi skulle vänta innan vi skulle dra igång räddningsarbetet med att dra ut Nettan i någon trång gång. MEN! heder till Nettan, hon fixade det! Det är bara att gratulera och lyckönska, bra gjort!

 


Som vanligt så hade vi ett dignande fikabord, ett måste på K9 träningar. Vår slogan är ju: VI SKA HA ROLIGT PÅ VÅRA TRÄNINGAR & (måste snart göra ett tillägg)  FIKA GOTT! Våra fikastunder fyller nämligen två funktioner: både magen och informationsflödet...Medan man fikar så pratas det såklart hund, upplägg, legor, figurantarbete, problemlösningar och mycket mera! 

       


Oyster som i dagarna fyllde 3 år passade på att bjuda sina fyrbenta kamrater på hundbakelser, något som uppskattades enormt (se bild Exa)

  


     


Så enormt roligt att få se alla deltagande ekipage så glada och toktaggade inför varje nytt uppdrag de fick. Som de med glädje gärna kastade sig in i. Kommentar från en figg som fick ligga länge i en kall krypgång i betong...."det var svinkallt, jag frös som sjutton - men jag bet ihop och sa ingenting, men det var skönt att bli avbytt"  Sådana förare vill vi ha i Räddningen, HEDER!  


Man får inte vara pryd här inte, det är bara att hoppa ner i dasset utan skyddsdräkt, med eller utan hund! Här är Linnea och Tea.   


   Lycka!  


Ja och som det inte räckte med att stoppa in människor & hundar i en dasstunna, det fanns även en kista där man kunde ligga (urbra lega..) måste såklart föreviga Exa i kistan (gick inte att låta bli..)  


 


Vi passade såklart på att träna djupa legor, som brukar vara svåra att ordna annars. Men på Bodaborg, ja här finns allt!

Exa ser lycklig ut efter att ha fått belöning från figuranten.


I "Rats" cellen varnades det för katt, kolla bara in det urläskiga katthalsbandet som hängde på väggen....gulp!!

    


Många konstiga figurer mötte vi på.

    


Här är min Exa i "Hall of Fame" - vad annars?? Min egen lilla tokstjärna!  


 


När klockan närmade sig 17 och Bodaborgarna ville stänga igen huset för dagen, avslutade vi med en gruppbild på ett härligt trött men vansinnigt nöjd gäng 2- och 4-benta som glada åkte hemåt med sina hundar och värkande kroppar med en förhoppning om att återigen få uppleva äventyrshuset igen till hösten...


          


  På återseende!


Webmaster, KatarinaAv k9 - 19 mars 2013 09:25

Ibland så tränar vi inte hundJa hur konstigt det än låter så är det faktiskt sant! Sedan att hundabstinensen sätter in redan efter 23 timmar, det är en annan sak...En av våra K9 medlemmar har under en tid bosatt sig i Stockholm, och vi har lovat/hotat henne med ett besök. Så sagt och gjort, den 15 mars tog vi tåget mot El Stockholmo !


På tåget firades det med härliga mackor, ostbollar, kex & vindruvor och ett gott vin till detta. Då muggarna glömdes hemma fick vi "lösa problemet" något som ALLA Räddningshundförare har lärt sig, vi "byggde om" en tetra för vatten till mugg. Rykten säger att Nettan också besitter kunskapen att göra mugg av silvertejp också, kanske ensam i Sverige? Som entusiastiska hundmänniskor med mycket att prata om, hundar, hundar, hundar & hundar, pågående Miljösökkurs, kommande Räddningshundkurs, träningsområden mm mm så var det NÄRA att vi missade tågbytet i Gävle...Tur vi är snabb   


Väl framme i Världens vackraste huvudstad (det kommer inte från mig fast jag är den ständiga 08:an utan faktiskt från en erfaren pilot) det alltid härliga Stockholm, möttes vi av kamraten Eva-Lena. Hon hade redan rekat och hämtat ut nyckeln till den lägenhet på Karlberg som vi skulle förfoga över helgen. Toppen med kamrater på plats!


 


Första kvällen tillbringades hos kamraten där vi noga kollade upp hennes "lya" och att allt var under kontroll så att det inte gick någon nöd på kamraten. Vi kan meddela att lyan var tillräckligt stor och utrustad för att klara av en Stockholmsvistelse... Lyan låg i lugna trevliga kvarter så vi kan känna oss trygga med den vetskapen. Däremot måste vi sorgligt nog berätta om att det i källaren fanns "katakomber" som VI INTE UTFORSKADE!! (har fortfarande sömsvårigheter pga detta, och funderar i dagsläget tom på att söka hjälp för att komma över detta dilemma.., hjälp brukar kunna ges i samband med hundträning i trånga, mörka & fuktiga områden! )


   


Mycket hundprat, glada skratt och god mat & dryck gjorde att vår första kväll blev en succée. Första frukosten inmundigades återigen i kamratens lya som vi nu fick se i dagsljus, den visade sig även då vara lämplig och acceptabel för vår kamrat...Solen, den eviga solen som vi blivit bortskämda och vana i K9 att ha sällskap av på våra träffar och träningar, smög sig fram i de vackra höga fönstren i lyan under vår frukost. Härligt!


 


Efter frukost, lokaltidningsläs och lite valpsök på nätet och funderingar på lämplig kennel till mig (webmaster=Katarina) så var det dags, vi skulle göra stan! Vi hade nu varit i Stockholm i ca 13 timmar och redan här började de tre paren ögon sitt sök efter någon pälsbeklädd varelse..  


Flera trevliga hundar stötte vi på under vår vanring genom Stockholms gator och helt plötsligt utan förvarning..så stod vi på Dalagatan. Då säger jag: Dalagatan  var det inte där det där hundcaféet skulle ligga?

  

Vi strosade vidare och såg en dörr med en grind innanför, konstigt! Varför har man en grind innanför dörren? Men  - där   är ju hundar! Vi tog ett steg bakåt och kollade på skyltarna, Coffee Friends, Vasastans hundcafé! Det var inte vi som hittat cafeét , det var caféet som hittat oss! Fast vi egentligen  inte var fikasugen?! (  det kan hända faktiskt..) så var vi ju tvungen att gå in och ta en kopp kaffe.

   Och vi blev verkligen imponerade! Vi hade sett framför oss, ett café där hundmänniskor tog med sig sina fyrbentingar och fikade, med hunden lydigt uppkopplade bredvid sitt bord. Men nehej då! Här klev man in, släppte lös sina hundar, köpte sedan fika och satte sig ner medan hunden lyckligt minglade omkring bland de andra hundarna! WOW säger vi bara! Vilken grej!, i en liten soffa låg en stor Ridgeback med de långa benen hängande utanför soffkanten och i en annan en svart labrador världsvant! Helmysigt!


   


Det hade tom en egen hundmeny! (nästan som K9 )     


 


Detta café har fått sig tre nya stamkunder...Vi kan också rekommendera en mycket trevlig butik på Gamla stan med en ännu trevligare butiksbiträde som verkligen kunde få kunderna att känna sig hemma, Alla Tiders Handelsbod på Österlånggatan 20, www.allatiders.com där hade de en massa mysiga presenter, fina flaskor och goda teér. Vi hittade ett thé som kunde passa kamraten på måndagkvällar (K9:s träningskväll) som kamraten ju missar under sin Stockholmsvistelse.."Tyck synd om thé " ,  men vi brukar hålla henne uppdaterad med en trevlig? hälsning och en bild från träningen, varje måndag...Vi hittade tom ett café som Mix hade, vilket Nettan såklart inte hade en aning o. Dessa gamlingar vet verkligen hur man behåller en hemlighet...


 När vi då inte kunde hitta någon trevlig oljig grop eller skitigt grustag så fann vi då till slut:
Många-steg-och-onda-fötters vänner stannade ofta och gärna till vid diverse caféer  


       


och butiker som såg spännande ut, härligt att inta ha så många "måsten" på agendan. Vi sökte fortfarande med vana ögon efter "håriga" , ja fyrbentingar.. och de liksom sökte efter oss, för så fort vi kom i närheten så såg vi liksom i deras blick.. att de lääängtade efter att få bli klappad och smekt av våra abstinensdomnande fingrar...


När man är finklädd och "citybo" så ska man såklart gå på brunsch, och det gjorde vi


   Jag kan också stolt visa bilden av min alldeles egen hiss: Katarinahissen!


Behöver jag säga; kolla den blå himlen, nää vardagsmat för K9:or...


 


Vi hann också med ett besök vid Kungliga Hovstallet där Nettan gjorde tappra försök att kyssa grodan för att vinna prisen, eller hur var det nu igen?  Nej kyssa Kungens favorithäst var det nog...


 


En liten åktur i sjuglasvagnen hann vi precis klämma in i vårt pressade tidsschema

 


Och jag som sann Militär!?  tyvärr hann jag inte byta om.. kunde ändå närvara vid Prinsessan Lillians begravning med uppställning på Slottbacken inför kortegen. Givakt!

    


Tyvärr så tar alltid det roliga slut och vi fick styra våra ömma fötter mot tåget hem igen, tack Eva-Lena för en jätterolig helg! Nu väntar det fortsatta äventyret här hemma med fortsättning på Miljösökkurs och planeringen för den kommande Magnushelgen, K9 träningar och Räddningshundkurs vilket känns nog så stimulerande.


  För K9:or kommer vi alltid att förbli!


Katarina  & Nettan


 

 


En liten fundering bara: Kan man ha hundblod i sitt blod?? I såfall så tror jag vi lider av detta...


  
Av k9 - 11 mars 2013 10:32

Här är lite bilder från den pågående Miljösökkursen i Sundsvall


Samling för "våra" förväntansfulla kursare, kursdag nr. 5  

  

    


   

   


Förare och hundar testas på de mesta, det är miljötester, det är mörker, det är fysiskt.. Det är en härlig grupp av människor och hundar, och precis som vi i K9 verkar de ha förstått det som Nettan och jag först av allt vill förmedla:


ATT HA ROLIGT MED SIN HUND!!


 När kursen startade den 3 februari hade redan en urskiljning gjorts pga för många intresserade till kursstart.


  

Den 10 mars gjordes en andra urskiljning, nu för de dom ska få chansen att göra inträdesprov till Räddning.   


         

Några var helt solklara medan en del andra fick mycket att träna på om de överhuvud taget ska ha en rimlig chans på inträdesprovet.          


Eftersom K9:or   alltid brukar ha tur med vädret på sina träningar, kurser, träffar, träningsläger, avslutningar mm så är det väl dumt att frångå detta...så vädret var förståss strålande även denna kursdag! 

 

  De som tyvärr inte fick en plats för inträdesprov kommer att fortsätta att träna sina hundar i mer inriktning på skogssök. Vi hoppas (och tror) att de kommer att bli en bra träningsgrupp som kommer att fortsätta att utveckla sig och sina hundar på ett fantastisk sätt!Efter 5 kurstillfällen återstår ca halva kursen, ska bli roligt att få följa förare och hundar några veckor framåt. Vi kommer med all säkerhet att sakna denna roliga Miljösökkurs när den tar slut.  Vi är glada att få lära känna er härliga människor & hundar!  


Nettan & Katarina, Team K9 

Av k9 - 4 februari 2013 13:22

Ojojoj, vilket stort intresse!


 

(Denna bild är från Timrå BK)

Närmare 30 intresserade vid de två informations träffarna i Sundsvalls trakten.

Detta verkar vara mycket intressant kursämne hos hundägare. Fantastiskt roligt att så många är intresserad av att aktivera sina 4 benta i ett så användbart område. Tänk om alla hundägare kunde förstå vilken tjänst de skulle göra sina hundar om de lät hundarna promenera omkring i olika miljöer, lättare och svårare...

Tyvärr kan vi omöjligt ta in fler än 17 till kursen men kraven måste uppfyllas och det fick styra vilka som kom med. 


  Kursen körde igång vid Matfors Brukshundklubb den 3 februari kl. 13.00, se bilder nedan.

Första kursdagen ägnades åt att kika lite på markeringssätt, teori mm

 

Nettan visar nedan hur en fast rulle ser ut

 


Maya & Avis


Markeringsövning med lös rulle

 Här är rullen - men vart är hunden? Här är hon! Och roligt verkar hon ha ialla fall... 
Nettan & Collins tränar markeringsövning med skallmarkering


Trots att vädrets maktern var med oss så blir man fikasugen..


 


Alla hade gjort förstaläxan bra, nämligen att alltid ha med sig fika.

       

Det var bara intruktörshundarna Mix & Pheadro som inte alls tyckte det var något roligt...


Skall eller rullemarkör? Detvar frågan under denna första kursdag. De flesta fick veta vad som verkade passa deras hundar men det fanns också några "oklara"


Släpp mig husse!

   
Många hundar undrade varför figuranten gömde leksaken?? På så sätt kan man se om hunden gärna stannar kvar hos figuranten och kanske därför passar för att lära sig skallmarkering eller om den hellre söker hjälp och stöd av matte eller husse och därför är mer passande för rullemarkering.

En trevlig första kursdag med ett trevlig gäng tyckte vi två K9:or, Nettan & Katarina

Presentation


Välkommen till TEAM K9 och hunden,vår bästa vän

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Skriv gärna några rader!

Prenumerera

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se